Közép-Európa Polgár Info

Európai magyar lobbi - Brüsszel, Strasbourg

Gesamtzahl der Seitenaufrufe

Mittwoch, 4. Mai 2011

Lobbi átláthatóan a politikusi minőségi döntés érdekében



Minden Magyarországon mandátumot szerzett kormányzati, országos és helyi politikusnak felelősségteljes politikusi munkát kívánunk az ország javára eredményekben gazdagodva!




2011. év végén a valós politikusi munka már mérhetővé válik.




A választást követő első munkanapon rá kell irányítunk minden politikus figyelmét a következő megoldatlan problémákra, amelyek a politika teljesíményének egészét, a választói bizalom politikusi megőrzését veszélyeztetik, az önkormányzati és akár kormányzati eredménytelenség veszélyével.







a) Magyarországon a fekete lobbi arányát magasra teszik nemzetközi elemzők együtt a korrupció sokféle formájával. A demokrácia rendszerváltással megöröklött sérülései mellett hatása elemi erővel károsítja Magyarországot.




b.) Kormányzati és önkormányzati döntéshozói szinten javasoljuk kizárólag a hivatalos és transzparens lobbi fogadását, a nemzetközi iparkamarák által is ösztönzött módon.






Átlátható döntések, a demokrácia alapja az átlátható lobbi tevékenység az érdekek megjelenése követhető módon a résztvevők és a választók oldaláról.




Minden polgármester, kormányzati felelős döntéshozó számára ajánljuk az angolszász létező mintára hazai sajátosságoknak megfelelően már létező piacként a független beruházás és intézmény átvilágító cégek (döntéshozói controll cégek) esetenkénti megbízásait a megúszó beruházások, pályázatok ügyeiben.







Kár megvárni a milliárdok elvesztését akár kormányzati, akár önkormányzati ügyekben!







c.)Kormánytisztviselői és köztisztviselői kódex átdolgozásával a kormányzati tisztviselői, politikusi, köztisztviselői tevékenység mérhetősége, a választók általi értékelhetősége valósulhat meg egy erőteljes választói felhatalmazással záruló szavazási időszak után.




d.)Kormányzati és helyi önkormányzati szinten az Európára jellemző civilkapcsolati és együttmüködési gyakorlatot javasoljuk bevezetni.




Ennek jellemzője a nyitottság a közhatalom képviselői részéről, önkéntes regisztrációk az aktuális együttmüködésekhez, konferenciákhoz,rotációs elnökségek pl. 6 havonkénti váltásokkal, közvetlen támogatások és adományok korlátozás nélküli adómentessége.




Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester által vezetett országos, fővárosi programok, valamint a helyi önkormányzati programok végső sikere, a választói elégedettség és közös gondolkodás a fentieken nagyban múlik






PublikáltaKormányzati és Közéleti, Szemle Szerkesztőség

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen