Közép-Európa Polgár Info

Európai magyar lobbi - Brüsszel, Strasbourg

Gesamtzahl der Seitenaufrufe

Montag, 12. Dezember 2011

A politikai felelősség a magyar országgyűlés vállán - Brüsszel új elvárásokkal reagál a tagállamok költségvetési gyakorlataira

















Külön diplomáciai bölcsesség, hogy a magyar parlament kaphatta meg a mérlegelés és döntés kimondásának lehetőségét - Orbán Viktor miniszterelnök a csehekkel, svédekkel közös kultúrát mutatott be.



Van azonban jelentősége - évtizedes és történelmi annak, hogy a magyar parlament az ezeréves célt véletlenül se tévessze szem elől.








Államalapító István céljait ma még nem tudtuk tartalmában kivitelezni félúton járunk a hétköznapok részleteiben a balkáni népek és a germán népek között.





Váltóhelyzet lesz a magyar országgyűlés döntése, amely formálisan dönti el - véleményem szerint - mely kultúrális és táradalmi bölcsesség irányába fordulunk.




I. István óta, a keresztény királyság megteremtésének ideje óta tudjuk, hogy a távolodásnak nem sok jó üzenete van a magyarokra, magyar lakosságra nézve.




Napjainkra a felelős, a magyar közérdeket előtérbe helyező parlamenti bizottsági és európai lobbi az elismert együttműködő európai partner szerepében láthatja Magyarországot a legstabilabb helyzetben az itt élők, a magyarok szemszögéből értékelve.




Költségvetési és politikai felelőtlenség számos eleme jellemezte hazai viszonyainkat, - eltelt 20 éve költségvetési és annak következményei - azonban reális esélyűvé teszik a "másodvonalas" Európa kialakulását Magyarország részvételével.



Minél több együttműködésből marad ki Magyarország az Európa válságpaktumokból annál közelebb kerül a "második vonalba" kerüléshez.




Új nemzetközi kényszer a költségvetésben meghozhatja végre a büroratikus államháztartási nagy rendszerek sokkal erőteljesebb leépítését és piaci tereket nyitva a szereplői előtt Magyarország racionálisabb felemelkedésére terelni Őket.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen