Közép-Európa Polgár Info

Európai magyar lobbi - Brüsszel, Strasbourg

Gesamtzahl der Seitenaufrufe

Dienstag, 15. Mai 2012

Magyarország gazdasága a termelés mellett a jogvitakultúrától függ a nemzetközi versenyben

Strasbourgban rekord összegű kártérítést ítéltek meg a magyar állammal szemben 2011-ben.

A KIM szaktárca jelentéséből kitűnik az egyezségek közel 40%-át tették ki az összes ügynek. Egyezség kormány és jogsértett között.

Sajnálatosan a túlzó bírósági peres illeték felső határa 3,5 millió forint a Kuria előtti rendkívűli jogorvoslati eljárásban gátolhatja a Strasbourg előtti ügyeket, de a jogsértések száma közel sen biztos, hogy csökkenne!


Magyarország gazdasága igazi erejét a kultúrára és társadalmi szolidarításban megújuló termelésre alapozhatja.
Ennek szerves része az új Ptk és a hozzáigazodó Pp. rendelkezéseiben erősített, vagy visszafogott igazságügyi mediátor jogvitakultúrát átalakító jogintézményi helyzete.

Gazdasági versenyben a humánus állam, a méltányosan eljáró hatóság, a per helyett a mediátorral egyezséget választó gazdasági szereplőkkel rendelkező ország kerülhet valódi előnybe.

Jogsértés a "dömping jogalkotás" után szinte minden területen nagyobb számban fordul elő - akár az átállás gyermekbetegségei miatt.
Strasbourg az Európai Parlament második otthona - képen Országbíró Zoltán európai lobbista, magyar társadalompolitikus


Magyarországot erősíti az Európai Parlament és Európai Bizottság előtt zajló átlátható és hivatalos lobbi Országbíró Zoltán társadalompolitikus vezetésével a jogvitakultúra Európán belüli nagyobb egységesítése érdekében.

Nemzetközi versenyben a a jogvitakultúra eszközei és eljárásai a magyar gazdaság minőségjelzői is egyidejűleg!