Közép-Európa Polgár Info

Európai magyar lobbi - Brüsszel, Strasbourg

Gesamtzahl der Seitenaufrufe

Samstag, 22. September 2012

2013 év kritikus év - több közérdekű lobbi javaslat támogatására lenne szükség

Az euróövezet válságán való túllendülésére a nemzetközi elemzők nagy esélyt látnak - benne felmerülő kockázatokkal.

Németország alkotmánybírái olyan többoldalú döntést hoztak, amely Németország fejlődését nem akadályozza, így erős támasz maradhat az európai integráción belül.

2013 kritikus év Magyarország számára, hogy az adósságszolgálata mellett a gazdaságpolitikán az új európai áramlatnak megfelelően  korrekciókat hajtson végre.
Kedvező aktuális  gazdasági piaci folyamatok USA-ban, Európában az IMF tárgyalásokban meglévő mozgásteret szélesítik.

Minden parlamentnek szüksége van a közérdekű lobbi munkájára, tapasztalataira Magyarországon és Európában.


Közérdekű lobbi indítványok a magyar parlamentben egyszerre szolgálják az európai integrációban való részvételünk erősödését, s egyszerre szolgálják a magyar kormány társadalompolitikai erőfeszítéseinek sikeresebbé tételét. Kövér László házelnök döntéseivel sokat lendíthet a parlamenti munka javulásán.

Országbíró Zoltán társadalompolitikus, európai érdekérvényesítő több alkalommal jelzi álláspontját: Magyar kormány által képviselt társadalompolitika csak magyar vállalkozókkal, magyar fiatalokkal, az ő érdekeik előtérbehelyezésével  járhat sikerrel a mindenkori kormány részéről.

Új független, szakpolitikai és társadalompolitikai szereplőként jelenik meg a hazai jogalkotás és a mindenkori kormány segítő, jelző partnereként a Magyar Deregulációs Tanácsadó Testület (MDTT). A magyar társadalmat túlterhelő előkészítetlen jogalkotási hullámok hatásainak enyhítése érdekében az MDTT alapító résztvevőjeként a nyíltságnak és a meghívásos partnerség elveinek érvényesítését fontosnak tartjuk a testületben.

Gazdasági és Pénzügyi Unió kereteiben olyan konkrét megoldások lépnek életbe, amely minden tagállam számára egy új időszámítást jelenthet az Európához való tartozásban.


Magyarország gazdaságpolitikai váltása a fentiekből következtethető - az európai fősodor átalakítja a Kelet-Közép-Európa tagállamainak gazdaságpolitikai mozgásterét.

A közérdekű parlamenti és kormányzati lobbi indítványok, előterjesztések nagyobb arányú és pontosabb támogatása a jogszabályokban a magyar társadalompolitika alapvető kihívása lett.
Kormány Orbán Viktor vezetésével és társadalom jobb kapcsolata, a közérdekű lobbira adott jó, vagy rossz válaszok kihatással bírnak a választásokra.